Jæren sparebank tennisarena er navnet på det nye praktanlegget til Bryne Tennisklubb. 300 gjester var innom på åpningsfesten.
De tre Jæren-ordførerne konkurrerte om å bli Jærens beste ordfører i tennis. Det ble Hå-ordføreren som ble best av de tre etter de tre 10-poengerne med oransj ball.
I tillegg til ordfører-duell og taler fra blant andre ordførere, tennispresident Lars Gjerdåker i Norges Tennisforbund og noen av de involverte i hallprosessen, var det lagt opp til mange aktiviteter for både store og små. Det var mulighet for å prøve tennis, og mange av klubbens barn fikk spille og vise fram klubbens barn spille minitennisturnering.
-Åpningsfesten var både veldig stort for meg og ikke minst et svært stolt øyeblikk, sier Morten Goa Aadnøy. Hovedtreneren i Bryne Tennisklubb ble ansatt i klubben i 2014. Han kom inn i en klubb som akkurat skulle til å starte arbeidet med å fylle en ny tobaners hall. Når boblehallen raste sammen i 2012, var det omkring 50 medlemmer i klubben. Noen av disse forsvant når boblehallen forsvant. To år seinere stod en ny tobaners permanent hall klar – en enkel stålkonstruksjon til 2,1 mill. eks. mva.
I løpet av de åtte årene som har gått, har klubben et helt annet aktivitetsnivå. Klubben teller nå 334 medlemmer og har for lengst vokst ut av den gamle tobaners hallen. Nå er altså kapasiteten utvidet med en ordinær bane og dessuten en minitennisbane.
-Det har vært en helt utrolig reise disse åtte årene på Jæren. Det som også er utrolig gøy er at veldig mange av de mest aktive for åtte år siden fortsatt er blant de mest aktive i klubben, forteller Goa Aadnøy.
For hovedtreneren betyr den nye hallen en helt annen hverdag. Den nye hallen inneholder trenerkontor, møterom, kjøkken, garderober, TFO-rom og oppholdsrom, samt et stort utstyrslager og mulig treningsrom. Den nye hallen har kostet 19,8 millioner kroner.
-Det føles egentlig som man har skiftet jobb, jeg har egentlig alltid argumentert for at fasiliteter ikke er så viktig, så lenge man skaper gode opplevelser for store og små. Men det er klart; med dagens fasiliteter er det ganske mye enklere å skape disse opplevelsene, sier en strålende fornøyd hovedtrener, og legger til:
-Det ble en del hjemmekontor på dagtid før, det blir det ikke lengre, det er en svært god følelse å låse seg inn om morgenen nå.
Dette kan han og de andre i trenerteamet, samt alle andre medlemmer i klubben, takke byggekomitéen for, og selvfølgelig styret i klubben som har turt å satse på et slikt økonomisk løft, og jobbet langsiktig med dette. Klubben sitter igjen med et betydelig lån, men takket være spillemidler, kommunale midler, momskompensasjon, lokal bank og lokalt næringsliv, ulike stiftelser, samt forsikringspenger fra det gamle klubbhuset som brant ned i 2018, har klubben klart å realisere det flotte anlegget. Medlemmer har også bidratt med penger. Time kommune og Jæren sparebank har bidratt til at både styreleder og andre involverte kan sove bedre om nettene.