Ordføreren i Stavanger hadde med seg fantastiske nyheter på besøk i Stavanger Tennisklubb i dag: tennishallen skal oppgraderes og utvides med to tennisbaner og seks padelbaner.

Flertallspartiene i Stavanger kommune går inn for å bevilge 100 millioner til oppgraderingen. I tillegg til serviceanlegg og klubblokalene skal oppgraderes innvendig og utvendig, skal hallen dessuten utvides med to nye tennisbaner, hvorav den ene banen skal være en centre court med internasjonale mål. Intensjonen er også å bygge seks padelbaner.

De nye banene skal anlegges på framsiden av tennishallen, der hvor det i dag er en stor gresshaug og asfaltert parkeringsplass. Det er akkurat hva klubben har håpet på i mange år.

-Det har vært så mange oppturer og nedturer i denne prosessen, jeg hadde nesten gitt opp. Så får vi plutselig beskjeden vi aldri trodde vi ville få, sier en jublende daglig leder i Stavanger Tennisklubb, Cezar Johansson.

Stavanger Tennisklubb har levd med usikkerhet i over et tiår. I 2009 ville politikerne rive tennishallen på Tjensvoll for å gi plass til helt andre formål. I 2012 ble det bestemt at tennisklubben skulle flyttes til Revheim. I 2015 ble flytteplanene skrinlagt, og siden har klubbens ledelse jobbet for å få oppgradere og byggge ut anlegget. Johansson har vært involvert i prosessen fra første skisse ble tegnet i 2015 og helt fram til han ble informert denne uke. Han avslører at det var sterk kost å få beskjeden.

-Jeg måtte gå ut av kontoret da jeg fikk nyheten i går, jeg måtte tørke tårer. Det er mye følelser i denne kroppen nå, sier Johansson, som skal feire nyheten sammen med trenere og styret seinere i kveld.

Lars Gjerdåker har vært svært sentral i anleggsprosessen og har ekstra grunn til å feire i kveld. Tennispresidenten har vært med i styret i Stavanger Tennisklubb i mange år og vist en utrolig stayerevne i arbeidet i anleggskomitéen. Han betegner dagen i dag som en stor dag, som julekveld og mere til.

-Dette er strålende. Fantastisk. Dette viser hvor langsiktig man må jobbe og hvor mye arbeid som trengs for å lande anlegg.

Det har nemlig ikke manglet på tilbakeslag underveis, men de er glemt på en jubeldag som dette.

-Jeg velger å tro at dette er resultat av langt og godt arbeid. Vi har brukt mange år på å fortelle historien om klubben, og kommunen ser at Stavanger Tennisklubb framstår med troverdighet, langsiktighet og blir drevet godt. Og så gjelder det å aldri gi seg, sier Gjerdåker.

Han tør ikke å begi seg på når den nye hallen kan stå ferdig.

-Idrettsadministrasjonen i kommunen går i gang med det samme, og politisk regner vi med at kommunestyret og formannskapet vedtar dette endelig før sommeren. Det er flertallskoalisjonen (Arbeidetpartiet, Senterpartiet, MDG og Folkets Parti) som står bak vedtaket, så det er en formalitet videre. Så er det prosjektering og anbudsrunde, forteller Gjerdåker.

Les også: «Gladnyheit til tennisklubben» (Stavanger Aftenblad, 22. februar 2022)