Norsktennis.no har tidligere skrevet om at UTR kan være en inngangsbillett for spillere som ønsker tennisstipend på college i USA. Ettersom pandemien har gjort det vanskelig for spillere å delta i internasjonale turneringer og såkalte «College Show Case» i USA, er det derfor desto viktigere for juniorer å spille kamper lokalt når det åpner for dette i Norge.

Collegetrener Chase Hodges, ansvarlig trener ved Georgia Gwinnett College, anbefaler norske spillere å spille mest mulig kamper, når det åpner for dette, og å aktivt bruke UTR studentprofilen sin.

-Norge må komme igang med å få registrere UTR kamper. Først da vil spillerne få muligheter og få en såkalt «verified» UTR.

Hodges er klar over at det ikke er tillat å spille kamper i Norge. Collegetrenere tar hensyn til at noen land har strenge nasjonale begrensninger og stengte grenser. Noen spillere får hverken inn nasjonale eller internasjonale resultater. Men det er likevel viktig å få inn resultater uansett hvor man spiller.

Chase Hodges er ansvarlig tennistrener ved Georgia Gwinnett College Athletics

-Spillere som får spilt kamper og registrert resultater, vil ha en fordel. Derfor er det viktig å skape muligheter for å få registrert UTR-resultater i Norge. Dette vil gi en fordel for spillere som ønsker å spille tennis på college i USA, sier den erfarne collegetreneren.

Texas A&M spiller Dorthea Faa-Hviding bekrefter hva Hodges sier. Hun sier det er veldig viktig at du har mange nok kamper på din UTR oversikt. Trenere ser på antall kamper og hvilke type kamper du spiller. Spill det du kan av kamper, både singel og double, oppfordrer 1. divisjonsspilleren Faa-Hviding.


-Enhver turnering eller kamp vil være bra for spilleren. Finner man måter å spille lokalt, vil det slå ut positivt. Etterhvert når ting begynner å åpne opp, vil mulighetene bli større og bedre.  Ved å spille lokalt, vil spillerne også være bedre forberedt når grensene åpner, sier collegetreneren.

Mange spillere tar kontakt med collegtrenere gjennom plattformen, MyUTR.com.

-Jeg vil si at omtrent 15 prosent av spillerne som tar kontakt gjennom UTR plattformen passer inn i skolens profil. Trenere må gjøre mye research for å finne ut om spillerens nivå passer skolens profil. Jo høyere nivå på skolen, dess vanskeligere er det å finne spillere som passer, sier Hodges.

-Alle collegetrenere er aktivt ute og rekrutterer for å finne måter å styrke lagene sine på. Mange av de beste spillerne, som er på jakt etter et tennisstipend, har en UTR studentprofil. Gjennom plattformen kan trenere og fremtidige spillere kommunisere. Dette kan til syvende og sist føre til et «scholarship».  Plattformen er et godt kommunikasjonsverktøy og man får oversikt over hvordan fremtidige spillere presterer der hun/han spiller, sier Hodges avslutningsvis.

Slik registrerer du en UTR bruker GRATIS her

Sjekk hvordan du lager studentprofil her