Kolbotn Tennisklubbs medlemmer kan endelig slippe jubelen løs og glede seg til firebaners tennishall neste vår.

Etter 37 år med boblehall, kan klubben nå realisere halldrømmen sin på Sofiemyr. Sist uke kom kommunestyrevedtaket klubben har ventet på i mange år.

Slik blir den nye firebaners hallen på Sofiemyr. Anlegget skal stå klart våren 2022. (Illustrasjon: Kolbotn Tennisklubb)

-Helt fantastisk. Det ligger mye arbeid bak, forsikrer Leif Wedøe i Kolbotn Tennisklubb. Som leder for hallkomiteen og pådriver for prosjektet gjennom over ti år, var det en ordentlig jubeldag da kommunen enstemmig vedtok at klubben får festetomt og kommunalgaranti. Klubben fikk positive signaler allerede i 2017, og den gang trodde man kanskje at hallen ville stå tidligere klar. Tiden etter har gått med til å få finansiering på plass. Dessuten måtte grunnforholdene sjekkes før endelig vedtak kunne gjøres.

Wedøe er også strålende fornøyd med plasseringen av den nye hallen. Tennishallen blir bygget i en idrettspark hvor også fotballgruppen til Kolbotn IL bygger sitt anlegg. Etter planen kommer fotballtribunen langs tennishallveggen, og sammen har de to klubbene fått millionavtale med Coop Øst. Anlegget kommer til å hete «Coop Øst Arena.»

Den nye beliggenheten gleder også Einar Granlien, som har lagt ned mange timer som leder for boblehallen opp gjennom årene, og medlem av hallkomitéen.

-Moro at det er flere idretter som går sammen om å gjøre dette til et felles anlegg. At vi går sammen og får et felles samlingspunkt, flere folk, mere liv og røre – et bredere miljø på tvers av to store idretter. Tennis og fotball, og alle skolene. Fra å ha vært alene ved Ingierkollen til å komme midt i smørøyet i idrettsparken.

-På tide at vi får litt bedre forhold, nå som vi har drevet bobla i over 30 år, sier ildsjel gjennom mange år, Einar Granlien (til venstre). (Foto: Kolbotn Tennisklubb)

Prislappen på hallen er beregnet til hele 34 millioner kroner. Klubben tar opp et lån på 12,5 millioner kroner, og spytter selv inn 4,1 millioner kroner. Resten dekkes inn av momskompensasjon og spillemidler.

Dette blir den nye lekegrinden for dagens 265 medlemmer og helt sikkert også mange nye medlemmer. (Illustrasjon: Kolbotn Tennisklubb)

Egenkapitalen har klubben oppnådd ved å få inn sponsormidler, deriblant en millionavtale med Coop Øst som norsktennis.no tidligere har skrevet om. Klubbens medlemmer har også bidratt økonomisk. Klubben har forhåndssolgt banetimer for de fem første årene, og tatt opp lån hos medlemmer.

Sentral duo bak hallprosjektet: Leif Wedøe og Roar Albrigtsen. (Foto: Kolbotn Tennisklubb)

Når anlegget står klar neste vår, har det gått 11 år siden det første initiativ ble tatt. Da tok klubben kontakt med kommunen og ba om tomt til en framtidig hall.

-Vi har vært de samme folkene siden starten. Roald Albrigtsen har vært økonomen, Einar Granlien ingeniøren og jeg pådriveren, forteller Leif Wedøe. Det mener han har vært viktig for å skape tillit til kommunen og andre samarbeidspartnere. Selv har han også brukt mye tid på å skape forståelse for klubbens arbeid.

-Vi har vist at vi kan ta vare på anlegget, og vi har vist at vi skaper aktivitet for barn og unge. Vi har bygget tillit, understreker han, og legger til at han har bidratt til utallige innlegg og artikler i lokalaviser for å skape forståelse for klubbens arbeid. Han har gjort seg noen tanker om hva som er viktig for tilsvarende prosesser.

På høy tid å skifte ut boblehallen. Det siste året har hallen ikke bare vært stengt på grunn av Corona-lockdown, men også regn-lockdown. (Foto: Kolbotn Tennisklubb). Se video i artikkelen til Østlandets Blad nederst på siden.

-Du skal være brukbart naiv for å gå inn en slik prosess, sier han med lett tone. I starten kombinerte han prosjektet med å være styreleder, men det ble for krevende. Han var leder i klubben i ni år. De siste fire årene har han nøyd seg med å være leder av hallkomitéen.

-Det har vært avgjørende at det ikke har vært et enmannsshow. Har man flere som drar lasset, orker man å stå løpet ut. Og bærebjelken er at det er trivsel, godt miljø og fellesskap slik at det kan være gøy på veien, sier han.

Det kan være gode råd å ta med seg for andre klubber som står i startgropen av et hallprosjekt. Selv ble gjengen inspirert av Nesoddens hall som kom i 2013.

-Da skjønte vi at det faktisk var mulig å få til, forteller Wedøe.

Da klubbens eget prosjekt nærmet seg realisering, inviterte han ni av naboklubbene inn på sitt eget kjøkken for å orientere om hallprosjektet.

-Jeg har et stort kjøkken, fleiper han.

Noen av disse klubbene mangler hall selv og har kjøpt banetimer i det nye anlegget. Kanskje er det andre klubber som lar seg inspirere av Kolbotn?

Finansiering: Mva. refusjon (100 %) NOK 6,8 mill. Tippemidler NOK 10,5 mill. Egenkapital NOK 4,1 mill. Lån Kommunalbanken NOK 12,6 mill. Totalt NOK 34,0 mill.

Østlandets Blad: Her kommer et gigantisk tennisanlegg i Nordre Follo – ferdig i 2022